BH størrelser

80 % af alle kvinder bruger en forkert BH størrelse. Vi vil med denne BH størrelsesguide forsøge at guide dig igennem, hvordan du finder den korrekte BH størrelse. For at BH´en føles komfortabel og for at man opnår fuld støtte, er det vigtigt, at BH´en har den helt rigtige størrelse. Mange kvinder bruger den samme BH størrelse uden at tænke over, at BH størrelser ændrer sig hele livet igennem.

Årsagen til denne ændring kan bl.a. være vægttab, vægtforøgelse, træning, alder, graviditet osv., og det er derfor vigtigt at tilpasse sig disse ændringer. På websiden, Øjenlågsoperationer.dk, kan du læse meget mere om årsager til, at brysterne ændrer facon.

Er du ked af faconen på dine bryster, kan du overveje brystimplantater i form af silikonebryster, eller du kan få foretaget et brystløft. Læs meget mere på Øjenlågsoperationer.dk, hvor du også finder information om alverdens øvrige plastikkirurgiske indgreb.

I videoen neden for viser vi, hvordan du finder den rette BH størrelse og længere nede går vi igennem forskellige problemstillinger og løsningsmodeller.

Som det fremgår af videoen, er det relativt simpelt og hurtigt at finde den rette BH størrelse. Man skal dog være opmærksom på, at størrelsen kan variere efter model, materiale og mærke, så tabellen er kun vejledende men rimelig præcis.

Gennemgang af BH guide Video

Hvis vi lige hurtig skal gennemgå videoen omkring BH størrelser:

1. Mål din omkreds i en vandret linje under barmen (få eventuelt en veninde til at hjælpe dig) – det er vigtigt, at du holder målebåndet stramt. Dette mål er “Mål A” som vist i tabellen.

2. Mål din omkreds i en vandret linje hen over brysternes højeste punkt – her skal du holde målebåndet løst. Dette mål er “Mål B” som vist i tabellen.

Ud fra disse to mål kan du nu finde den korrekte BH størrelse. Det skal dog nævnes, at hvis man har små eller fyldige bryster, kan det være nødvendigt enten at gå en skålstørrelse op eller ned. Og det samme hvis man ønsker en løsere eller strammere omkreds i BH´en, skal man enten gå en skålstørrelse op eller ned.

Eksempel:
Er du f.eks. en størrelse 70 C (rød) men du har en stor og fyldig barm, er det måske nødvendigt at gå en skålstørrelse op til 70 D (grøn). Hvis du omvendt har en knap så fyldig barm, er det måske nødvendigt at gå en skålstørrelse ned til 70 B (blå). Ønsker du en strammere omkreds i din BH, kan du gå en skålstørrelse op fra 70 C til 65 D (orange). Ønsker du en løsere omkreds skal du gå en skålstørrelse ned fra 70 C til 75 B (lilla). Mål A Mål B (barmen)
63-67 (65) 79-81 = B 81-83 = C 83-85 = D
68-72 (70) 84-86 = B 86-88= C 88-90 = D
73-77 (75) 89-91 = B 91-93 = C 93-95 = D

En BH sidder korrekt, når den sidder så stramt, at den kun kan lukkes i de yderste hægter og den går i en vandret linje hele vejen rundt. En BH udvider sig hurtigt og du skal derfor kunne stramme den ind. Bliver omkredsen for stor er det skuldrene og ikke længere ryggen, som bærer barmen. BH´ens vigtigste opgave er nemlig at løfte og støtte barmen med kun minimal hjælp fra stropperne – på den måde er det ryggen og ikke skuldrene, som løfter barmen. Sidder BH´en så stramt, som den skal (uden at det er ubehageligt), må man ikke let kunne få en finger op under underkanten.

Midterstykket skal sidde helt ind til brystbenet og skålene skal starte ude i siden, der hvor barmen starter – skålene skal kunne indkapsle hele barmen og ligge glat over den. Opfylder din BH disse krav, har du valgt den rette. Bruger du en forkert størrelse BH, er der flere indikatorer – her er nogle typiske eksempler.

Buler brystet ud i siderne og foroven: For lille skålstørrelse. Kryber BH´en op ad ryggen i en bue: Omkredsen er for stor, BH´en skal sidde stramt og glat i en vandret linje om ryggen. Gnaver stropperne i skuldrene: Omkredsen er for stor – støtten skal komme fra selve BH´en og ikke stropperne. Skålene glider op, når du løfter armene: Omkredsen er for stor.

Konklusion

En BH er et fantastisk stykke lingeri eller stykke undertøj, og vælger man den rette, mærker man slet ikke, at man har den på. Tværtimod vil en BH med den perfekte pasform, kunne give kvinden en flot og rank holdning. Vi håber, at vi med vores BH størrelsesguide har kunnet hjælpe dig til at vælge en BH med den korrekte pasform.

Men hvilken BH skal man så vælge? Der findes mange typer BH´er, som dækker forskellige behov. Neden under har vi lavet en BH guide, som overordnet fortæller om de mest populære og solgte BH typer.